19.04.2024 - Bursa Özel Hastaneler Platformuna Hoş Geldiniz !

Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği Nasıl Alınır Şartları Nedir

Dünya’nın en büyük mutluklarından birisi kadınlar için anne olmak, erkekler için ise baba olmaktır. Ancak bazı durumlarda tıbbi sebepler nedeniyle bu konuda sorun yaşayabilen bireyler de bulunmaktadır. Gelişen tıp teknolojileri ile tabii ki bu konuda da epeyce yol kat edilmiş olup, bahse konu en çok uygulanan tedavi yöntemlerinden birisi de tüp bebek tedavisidir. Tüp bebek tedavisi maalesef maliyetler açısından masraflı bir tedavi yöntemi olduğu için; çoğu ebeveyn bundan yararlanamamaktadır. Ancak son dönemde devlet tarafından tüp bebek tedavileri konusunda bazı destekler gündeme gelmiştir. Şimdi siz değerli okurlarımızı Tüp Bebek Tedavisinde Devlet Desteği Nasıl Alınır Şartlar Nelerdir kısaca bilgilendirmeye çalışacağız.

Tüp Bebek Tedavisin Devlet Desteği Nasıl Alınır Şartlar Nelerdir

Gerekli Şartlar Neler

İlk olarak tüp bebek tedavisi ile bebek sahibi olmak isteyen,  tıbben çocuk sahibi olabileceği belirlenmiş olan bireyler; tüp bebek birimi olan herhangi bir Devlet veya üniversite hastanelerinden tedavi raporlarını alabilirler. Tedavi raporu almak için bazı koşullar aranmaktadır. Bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin en az 3 yıl evli olma şartı aranmakta olup bu süre zarfında en az iki kez aşılama yaptırmış olmaları gerekmektedir. Kadınlar için; tüpleri kapalı olanlar ile düşük yumurta rezervi olanlar ve erkeklerden de sperm sayısı 5 milyondan az olanlar için 3 yıllık evlilik şartı aranmaz.  Bu destekten yararlanmak için kadının yaş aralığı önem arzetmektedir. Kadının, 23 yaşını doldurmuş, 39 yaşını doldurmamış yani 39 yaşından gün almamış olması şartı aranmaktadır.  Bu arada tedavi raporu çıkartma işlemleri başvuracağınız hastaneye göre değişiklik göstermektedir. Tüp bebek tedavi raporu için sizden istenecek bazı tetkikler vardır. Bunlar; AMH Değerleri, Rahim Filmi (HSG), FSH ve Sperm tahlilleri istenecektir. Sperm tahlillerinin farklı zamanlarda en az 3 adet olma şartı vardır.

İlginizi Çekebilir :  Bursa Jineplus Tüp Bebek Merkezi Doktorları Tüp Bebek Fiyatı

Bir Kaç Kez Denenmesi Gerekebiliyor

Bildiği üzere tüp bebek uygulaması ilk denemeyle olumlu sonuçlanamayabilir. Devlet bunun için tabiki bir sınırlandırma getirmek durumundadır. Son yönetmeliklere göre; devlet desteği ile 3 defaya mahsus tüp bebek tedavisi uygulanabilmektedir.

Tüp bebek tedavi raporu çıkarttırıp herhangi bir nedenle tedavi göremediyseniz veya ilaçlarınızı alamadıysanız, üzülmeyin. Başvurulan hastaneye göre değişmekle birlikte tedavi raporunuz en fazla 6 ay geçerli olacaktır. Fakat ilaç raporunuzun süresi 1 aydır. Bu süreleri kaçırmadan ilaçlarınızı almanız veya tedavinizi yaptırmanız gerekir. Tüp bebek raporu bildiği üzere; tedavi raporu ve ilaç raporu adı altında çıkmaktadır. Her bir uygulamanız da yeni bir rapor çıkartmanız gerekecektir, rapor yeniletmek gibi bir şey söz konusu değildir.

SGK çatısı altında toplanan Bağkur, Emekli Sandığı ve Ssk’lı hastalar, hiçbir fark ödemeksizin tedavi yardımı alabilmektedirler. Tüp bebek tedavisi raporunuz SGY’ya uygun şartları taşıyorsa; istediğiniz yerde raporunuzu kullanarak tedavi olabilirsiniz. İllaki raporu aldığınız kurumda tedavi olacaksınız diye bir şart yoktur.

Bursada bulunan özel Tüp Bebek Merkezleri için lütfen buraya tıklayınız.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ