19.04.2024 - Bursa Özel Hastaneler Platformuna Hoş Geldiniz !

Beslenme Yapılırken Ara Öğün Almak Tehlikeli Mi

Ara Öğün Almak Tehlikeli Mi

Günümüz koşullarında hayat telaşı, çalışma şekilleri, yoğunlukları sebebiyle insanlarda yemek yeme alışkanlıkları da değişmiş bulunmaktadır. Bundan dolayı insanlarda kilo alıp verme problemleri, obezite ve buna bağlı olarak da birçok rahatsızlık meydana gelmektedir. Beslenme de önemli olan unsur  tüketilen besinin miktarının ne kadar olması gerektiğidir. Beslenme yaparken ara öğün alınmalı mı veya alınmamalı mı sorunun cevabını Beslenme yapılırken ara öğün alınmak tehlikeli mi adlı yazımızda sizlere kısa bilgi vermeye çalışacağız.

Ara öğün konusu beslenme aşamasında bazı doktor ve diyetisyenler  tarafından desteklenirken bazı doktor ve diyetisyenler tarafından desteklenmemektedir.

Ara öğün gerekli değil!

Bu düşünceyi savunan doktor ve diyetisyenler şunu söylemeye çalışmaktadır. Yemek yenilme işlemi bittikten sonra vücut yavaşça kullanmaya başlayacaktır. Vücut kanda bulunan glukoz ile yaklaşık 3 saat idare edebilmektedir. Bu 3 saat sonunda kan şekeri düşecek ve kişi açlık hissetmeye başlayacaktır. Bu durumda eğer ara öğün alınmazsa vücut bu durumu tolere eder ve bu açlık hissi geçecektir. İşte tam bu sırada vücut karaciğerde glukoz depolarını kullanacak ve 1 saat daha idare işlemi gerçekleşecektir. Bu durum atlatıldıktan sonra kişi acıkacak ve tekrar bir şeyler yeme hissi duyacaktır. Bu durumda eğer yine ara öğün gibi bir şey tüketilmezse ve glukoz depoları da boş olduğu için vücut işte tam bu sırada yağların deposundan kullanacaktır. Bu yüzden zayıflamayı düşünenler için ara öğün yapılmasını uygun görmemektedir.

Ara öğün olmazsa olmaz!

Ara öğünün mutlaka diyet listelerine konulması görüşünün savunan doktor ve diyetisyen grubu ile ara öğünü gereksiz gören doktor ve diyetisyen grubu arasında mesleki fikir ayrılıkları bulunmaktadır. Bu görüşü savunan gruba göre hastaların ara öğün alarak vücudun hareketinin devam etmesini sağladığı görüşündedirler. Vücudu uyku halinden çıkarıp sürekli çalışması şeklinde hatırlatma olarak görmektedir. Bundan dolayı hastalara ağır olmayacak şekilde ara öğün tavsiyesinde bulunurlar. Ayrıca  bazı hastaların şeker, tansiyon problemleri oluşabileceğinden ya da mevcut olarak bulunmasından dolayı bu durumun çok tehlikeli olduğunu savunmaktadır. Çok daha ileri düzeyde olursa kişinin şeker veya tansiyon değerlerinde inme ve çıkma durumlarından dolayı ölümle sonuçlanabileceğini söylemektedir.

İlginizi Çekebilir :  Bursa Diyetisyen Sinem Özsoy Ilgaz Fitsin Yaşam Koçluğu

Sonuç Olarak

Sonuç olarak tıp dünyası kilo verirken ara öğün gereklidir veya gerekli değil derken çok net bir şey söylenmemektedir. Burada önemli olan her kişinin vücudu özeldir. Her vücudun işleyişi özeldir ve farklıdır. Kilo verme işlemi de aynı şekilde kişiye spesifiktir. Bazı şeker, tansiyon hastaları ara öğün almadan risk altında iken bazıları alarak risk altındadır. Yukarıda bahsettiğimiz gibi herkesin vücudu kendine özeldir ve yukarıda bahsedilen durumlar bursaozelhastaneler.com olarak tamamen sorumluluğumuz dışında olup sadece bilgi amaçlıdır. Sizlere ara öğün durumunuzu, vücudunuzu, kilonuzu, beslenme durumunuzu iyi bir diyetisyen kontrolünde kendinize özgü olarak gerçekleştirmenizi tavsiye ederiz. Bursa da bulunan özel diyetisyenlere buradan ulaşabilirsiniz.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Serap Delibaş dedi ki:

    vücudunuzun saatini çok iyi bilmelisiniz bu saat size ne zaman yemek yiyeceğinizi söyler eğer ailenizde hastalık senaryosu varsa yani şeker kalp tansiyon vs bu saate pek kulak asmayın şekeri olan bir kişinin vücudu sürekli yiyecek isteyecektir.Bu nedenle ailesinde hastalık senaryosu için konuşayım ara öğünü geçin kardeşim her şeyi kararında yiyin ve beslenmede ara öğünü bırakın sabah sağlam kahvaltı öğlen normal rutin yemek akşam ise ağır olmayan sebze yemeği bakın o zaman nasıl sağlam beslenip kilo almıyorsunuz.Son olarak da şunu söyleyeyim akşam 20:00 dan sonra sakın ola bir şey yemeyin vücut yakamıyor ve yediklerinizi vücut yağ olarak depoluyor.

BİR YORUM YAZ